Dags för vidareutbildning som lantmätare

· Utbildning
Author

Det finns några olika vägar att gå för att utbilda sig till lantmätare. Civilingenjör, högskoleingenjör, samt lantmäteriprogram. Inom programmen finns olika inriktningar, och det finns även många möjligheter att bygga på din utbildning. Varför inte ta chansen att studera utomlands?

Magisterprogram i geomatik

Det finns ett magisterprogram i geomatik på Högskolan i Gävle. Fokus i utbildningen är teknologi inom geografisk information, som till exempel GPS-system.

Masterprogram landskapsekologi

Är du intresserad av landskap och ekologi? Då kanske du ska söka masterprogrammet i landskapsekologi på Stockholms universitet. Kurserna är tvärvetenskapliga inom ekologi, människans påverkan och landskapsmönster.

Studera utomlands

Vill du ta del av kunskap och kultur på andra håll i världen? Då finns det fristående kurser i Bangkok som passar in i lantmätarutbildningen. Kasertsart university är experter på jord-och naturbruk och teknologi. Där kan du studera i 3-7 terminer och få möjligheten att lära dig ett nytt språk. Du kommer säkert tillföra mycket av din yrkeskunskap från Sverige. Även om Asien och Bangkok är en lång resa så finns det enkla och billiga sätt att ta sig dit. Även för släkt och vänner som vill hälsa på under tiden du studerar. Ta hjälp av nätet för att ta reda på mer.